Starostlivosť o pleť v zime

Starostlivosť o pleť v zime môže byť náročná, pretože nízke teploty, vietor a suchý vzduch môžu vysušovať pokožku. Používanie organickej kozmetiky môže byť dobrým spôsobom, ako poskytnúť pokožke jemnú a prirodzenú starostlivosť. Tu je niekoľko tipov, ako sa v zime starať o pleť pomocou organickej kozmetiky:

Čistenie:
Používajte jemné čistiace prípravky s organickými zložkami, ktoré nevysušujú pokožku. Vyhnite sa agresívnym čistiacim prípravkom, ktoré môžu pokožku ešte viac podráždiť.

Hydratácia:
Používajte organické hydratačné prípravky s prírodnými olejmi. Tieto oleje pomáhajú udržiavať pokožku hydratovanú a chránia ju pred vysúšaním.

Exfoliácia:

Raz alebo dvakrát týždenne používajte jemné organické exfoliačné produkty na odstránenie odumretých kožných buniek a podporu obnovy pokožky. To môže pomôcť zlepšiť vstrebávanie hydratačných produktov.

Ochrana pred slnkom:

Aj v zime je dôležité chrániť pokožku pred UV žiarením.

Maska na tvár:

Raz týždenne si doprajte hydratačnú alebo výživnú organickú masku na tvár. Pomôže vám to obnoviť pleť a dodať jej potrebné živiny.

Pitný režim:

Pite veľa vody, aby bola vaša pleť hydratovaná aj zvnútra. V zime môžu byť prospešné teplé nápoje, napríklad bylinkový čaj.

Ochrana rúk a pier:
Používajte organický balzam na pery a krém na ruky, aby ste tieto oblasti chránili pred suchom a chladom.